Чем Отличается Ux От Ui: Разница Между Ux И Ui Дизайном


Отже, як ми писали вище, UX-дизайнер вирішує, як буде працювати інтерфейс, а UI-дизайнер вирішує, як буде виглядати користувальницький інтерфейс. Це паралельний процес, і дві команди дизайнерів, як правило, працюють в тісній співпраці. Основна мета UX-дизайну — підвищити задоволеність і лояльність користувачів через зручність і цінність. Основна мета дизайну інтерфейсу користувача полягає в тому, щоб продукт був привабливим і естетично привабливим для користувача. Senior–дизайнер — фахівець із досвідом роботи понад four роки та як мінімум кількома успішними великими кейсами для відомих організацій.

UI і UX різниця

З нормальною навігацією, кнопками, що працюють, без дивних кольорів та незрозумілих шрифтів. Щоб можна було швидко знайти потрібний товар й оформити замовлення без танців з бубнами (у разі інтернет-магазину). Розмежування процесів UI та UX дозволяє набагато детальніше опрацювати як всі аспекти користувацького досвіду, так і всі етапи побудови інтерфейсу. Вдалий UI може бути ключовим елементом користувацького досвіду в деяких індустріях, але він ніколи не буває єдиним.

Володіння такими інструментами дизайну, як Adobe Photoshop, Sketch, Illustrator і Figma. Курси з мінімальною кількістю теорії та максимум практики – найпростіший, але одночасно найдієвіший вихід.

Що Таке Ui Design?

Нижче, ми підготували простий в освоєнні матеріал по цих термінах. До кінця цієї статті ви будете досить добре розуміти, що в них схожого і що відмінного. Знайомство з такими інструментами каркасної розробки, як Balsamiq, Axure та іншими, а також базові знання HTML, CSS і JavaScript, щоб зрозуміти можливості в дизайні. Середня погодинна ставка для дизайнерів на Upwork складає 27$. Роботу UI-дизайнера користувач бачить як тільки він заходить на сайт чи у застосунок, а UX-фахівця — коли щось шукає, заповнює форми, реєструється, оформляє замовлення. Таке розмежування йде брендам на користь, адже дозволяє надавати користувачам по-справжньому продуманий та унікальний сервіс.

UI та UX – це напрями дизайну, які чудово доповнюють один одного. Давай розберемося, чим вони відрізняються і як працюють разом. У цій статті ми розглянемо основну різницю між UX та UI дизайном, а також їхню взаємодію. Не можна забувати і про простих законах логіки – краще нехай інтерфейс буде інтуїтивно зрозумілим, ніж вкрай оригінальним. Кнопка підтвердження замовлення червоного кольору (навіть дуже стильна) все одно не виграє першість у зеленій, як не крути. Досвідчені користувачі більше не хочуть просто “красиво” – їм потрібно зручно, інтуїтивно зрозуміло, і щоб вжжжух – і ти відразу знайшов, що потрібно.

В Чому Різниця Між Ux Та Ui?

Можливість зосередитися на дрібних аспектах естетики продукту та деталях взаємодії з користувачем, які сприяють загальному досвіду. После low-fi прототипов дизайнер переключается на проработку hi-fi вайрфреймов и добавляют минимальный UI дизайн. На этом этапе прорабатываются сетки, отступы и типографика, в результате чего появляется интерактивный, максимально приближенный к финальному варианту интерфейса, https://wizardsdev.com/ прототип. В широкому розумінні, UI/UX-дизайн — це проєктування будь-яких інтерфейсів з урахуванням як зручності в користуванні продуктом, так і його привабливого візуального оформлення. UX та UI дизайн є двома невід’ємними компонентами процесу створення продукту, які разом допомагають задоволення потреб користувача. Освоїти ази професії можна за пару місяців, удосконалюватися – нескінченно.

  • Практику новачки можуть здобути на онлайн-курсах, виконуючи завдання для друзів чи знайомих або замовлення на фриланс-біржах за символічну плату.
  • Наприклад, дослідження можуть визначити, що люди вважають кращими іконки з лініями замість іконок із заливкою.
  • В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід’ємною частиною успіху.
  • Найголовніше в кейсі з UX/UI-дизайну для новачка — продемонструвати процес.
  • Чи виглядає навігація по додатку логічною чи вона почувається довільною?
  • Незалежно від того спеціалізується фахівець на одному напрямі, або ж комплексно працює над дизайном інтерфейсів, потрібно враховуати, що майже завжди робота над проєктами передбачає декілька сесій правок.

Хороший UX-дизайн дає можливість зручно і швидко вирішити завдання або отримати необхідну послугу. Для цього дизайнер проводить безліч досліджень перед запуском проєкту і під час його розроблення. Він дає змогу ухвалювати рішення, які точно принесуть очікуваний результат. Дизайн досвіду користувача, або UX (User Experience) дизайн, фокусується на задоволенні потреб користувача під час взаємодії з продуктом. Головна мета UX-дизайну полягає в тому, щоб зробити використання продукту зручним, ефективним та задовільним для користувача.

Що Таке Дизайн Інтерфейсу Користувача (ui)?

Як UI-дизайн, так і UX-дизайн повинні бути бездоганно виконані та ідеально узгоджені з раніше існуючими очікуваннями користувачів для створення кращого користувальницького досвіду. І лише коли ці дві «зірки співпадуть», результати можуть бути вражаючими. Вибір між кар’єрою в UX або UI-дизайні залежить від розуміння ваших особистих сильних сторін та інтересів, а також від конкретних навичок, необхідних для кожної ролі. Обидві сфери пропонують шляхи винагороди, але обслуговують різні типи людей і набори навичок. Затребуваність на ринку праці залежить від досвіду, навичок та кількості наявних кейсів фахівця. Перше, чим потрібно зайнятись UI/UX дизайнеру — напрацювати портфоліо.

UI і UX різниця

Досвід користувачів визначається тим, наскільки легко чи складно взаємодіяти з елементами інтерфейсу користувача, які створили дизайнери UX. Якщо коротко, то UX/UI-дизайн потрібен всім компаніям, що планують розробити новий, або удосконалити вже наявний сайт, створити застосунок, онлайн-сервіс чи десктопную програму. UI/UX-дизайнерів наймають в штат або на фриланс маркетингові агентства, дизайн студії, аутсорсингові IT-компанії, інтернет-магазини і навіть онлайн-редакції. То UX-дизайнер, проаналізувавши проєкт, потреби, бажання та болі потенційних клієнтів, створив користувацький маршрут по цьому сайту, легкий та доступний для досягнення головної цілі, наприклад здійснення покупки. UI-спеціаліст, в свою чергу, подбав про те, щоб цей маршрут був зрозумілим та привабливим. Ті хто працюють в UX-дизайні найбільш зацікавлені в очікуваннях користувачів.

Будь-який візуальний елемент, взаємодія або анімація повинні бути розроблені в процесі UI-дизайну. Якщо узагальнити, то мета UI/UX-дизайнера полягає в тому, щоб залучити користувачів і створити для них позитивний досвід взаємодії з продуктом. Зручність використання – один із ключових чинників, що визначають комерційний успіх. Згадай, наприклад, Apple з їхньою естетикою і зрозумілою навігацією, зручний Airbnb або мінімалістичний і функціональний Google. Часто ми навіть не підозрюємо про те, що любимо компанії за UX/UI-дизайн.

При створенні диджитал-продуктів вона обґрунтована технічно, тому що процеси UI та UX на певному етапі потребують аналогічних компетенцій. Однак коли бізнес чітко розуміє, в чому різниця між UX та UI, то може уникнути багатьох поширених помилок та покращувати якість своїх послуг. UI-дизайнери передусім працюють із такими засобами як елементи графіки, шрифти, кольори, анімації тощо.

Але це повинно бути збалансовано з тим, щоб люди розуміли призначення елементів, які ви розміщуєте на екрані. При цьом UX-дизайнери такоже дбають про користувальницькмй інтерфейс програми, і саме тому люди часто плутаються, або ж взагалі не знаходять різниці між ними. Дизайнери інтерфейсу повинні переконатися, що обрана візуальна мова відповідає класу програми, яку вони пишуть. Якщо ваша команда розробляє додаток для подорожей, важливо вивчити, як розроблялися інші програми для подорожей у минулому. Є уроки дизайну, які слід засвоїти з роботи, яку виконували інші раніше.

Ми Допоможемо Зі Створенням Ux Та Ui Для Вашого Бізнесу

UX/UI-дизайнер в порівнянні із web-дизайнером — більш нова професія. Спеціальність веб-дизайнера відноситься до тих часів, коли одна людина займалась створенням всіх елементів веб-ресурсу, але не продумувала деталі взаємодії користувача з ним. Із розвитком цифрової індустрії знадобились більш вузькопрофільні фахівці. Веб-дизайнери затребувані і зараз, вони займаються проєктуванням загальної структури веб-ресурсів, виконують функції графічного дизайнера та причетні до процесу верстки. Отже, дизайнер UX вирішує, як працює інтерфейс користувача, тоді як дизайнер інтерфейсу вирішує, як виглядає інтерфейс користувача.

Постійна комунікація та співпраця між дизайнерами UI та UX допомагають гарантувати, що кінцевий інтерфейс користувача виглядає настільки добре, наскільки це можливо, при цьому працює ефективно та інтуїтивно. Досвід користувача програми визначається тим, як вони взаємодіють. Чи є досвід плавнішим та інтуїтивним чи незграбним та заплутаним? Чи виглядає навігація по додатку логічною чи вона почувається довільною? Чи взаємодія з додатком дає людям відчуття, що вони ефективно виконують завдання, яких вирішили досягти, чи це відчувається як боротьба?

UI і UX різниця

Розмістити свої роботи можна на Dribbble чи Behance або створити сайт за допомогою Readymag, Notion та додати туди напрацювання. Весь досвід та взаємодії, які користувачі мали із будь-яким додатком, який вони використовували у своєму житті, ui designer вакансії допомогли встановити їхні очікування щодо роботи інтерфейсів. Якщо дизайнери UX не дуже знайомі з цими очікуваннями, вони можуть ненароком спроектувати взаємодію інтерфейсу, яка їм здається логічною, але порушує загальноприйняті умови.

Якщо узагальнити, то дизайнери користувальницького інтерфейсу створюють зовнішній вигляд інтерфейсу програми. Якщо UX-дизайн якісний, ви відразу зрозумієте, як відкрити каталог, вибрати потрібні фільтри, відсортувати інформацію, знайти дані про продавця, зробити замовлення. У вас також залишиться позитивне враження від взаємодії з майданчиком, адже вам було просто на ньому орієнтуватися. При хорошому UI-дизайні — зможете легко прочитати текст на сайті, написи на кнопках.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *